Tietosuojaseloste

TIETOSUOJASELOSTE

 

  1. Rekisterinpitäjä

Tiistai Shop / Marakattimarssi Ky

Y-tunnus 2251383-5

Rautatienkatu 18

15110 Lahti

info(a)tiistaishop.com

 

  1. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Henna Lindroos, info(a)tiistaishop.com, O405168472

 

  1. Rekisterin nimi

Tiistai Shop verkkokaupan asiakasrekisteri

 

  1. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja oikeusperuste

Tiistai Shop käsittelee henkilötietojasi pääsääntöisesti tilausten käsittelyyn, tuotteiden toimitukseen, asiakaspalautteisiin- ja reklamaatioihin vastaamiseen ja muuhun asiakasviestintään. Näissä tapauksissa käsittely perustuu sopimukseen kanssasi tai Tiistai Shopin liiketoiminnallisiin oikeutettuihin etuihin.

Mikäli erikseen niin sallit, voimme käsitellä henkilötietojasi myös sähköisen markkinoinnin, kuten uutiskirjeen lähettämiseen. Voit milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumuksen.

Tiistai Shop seuraa ja kehittää jatkuvasti liiketoimintaansa (oikeutettu etu), minkä perusteella voimme käsitellä henkilötietojasi, kuten tilauksen tuotetietoja tai ostohistoriatietojasi myös tilastointiin sekä myynninseurantaan.  

 

  1. Rekisterin tietolähteet sekä tietosisältö

Henkilötiedot saadaan säännönmukaisesti sinulta verkkokauppatilauksen yhteydessä.  

Tiistai Shop käsittelee pääsääntöisesti

  • henkilötietoja, joita syötät tilauksen yhteydessä verkkokauppaan. Näitä ovat esimerkiksi etunimi, sukunimi, postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
  • tilaus-, toimitus- ja palautustietoja sekä ostohistoriatietojasi
  • antamiasi suostumuksia tai kieltoja vastaanottaa markkinointiviestintää
  • tietoja markkinointi- ja asiakaspalvelutoimenpiteistä
  • asiakaspalautteesi
  • verkkosivuvierailuusi liittyvä analytiikkatieto

 

  1. Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Tiistai Shop käsittelee rekisterinpitäjänä henkilötietojasi itse, mutta voi käyttää apunaan myös erilaisia palveluntarjoajia (esim. verkkokauppa-alustan tarjoaja Shopify).

Tiistai Shop ei luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille, ellei se ole välttämätöntä sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, lain tai viranomaisen vaatimuksen mukaisesti tai oikeusvaateeseen vastaamiseksi. Esimerkiksi toimitusten yhteydessä yhteistyökumppanimme, kuten Matkahuolto tai Posti, käsittelevät vain tilausten toimitusten kannalta välttämättömiä henkilötietoja.

 

  1. Kansainväliset henkilötietojen siirrot

Henkilötietojasi voidaan siirtää EU:n/EEA:n ulkopuolelle, mikäli Tiistai Shopin alihankkijat, kuten verkkokauppa-alustan palveluntarjoajat toimivat EU/EEA:n ulkopuolella. Näissä tapauksissa henkilötietojen siirrot on turvattu riittävin suojamekanismein, kuten EU komission päätöksellä tai esimerkiksi EU:n ja Yhdysvaltojen välisellä Privacy Shield -järjestelyllä. Mikäli haluat tietää lisää käytetyistä suojamekanismeista, ota yhteys Tiistai Shopin yhteyshenkilöön.

 

  1. Rekisterin suojauksen periaatteet

TiistaiShop käsittelee henkilötietojasi huolellisesti ja ammattimaisesti. Pääsy henkilötietoihisi on suojattu salasanoin ja henkilötietoja käsitellään vain Tiistai Shopin henkilökunnan toimesta.

 

  1. Säilytysaika

Tiistai Shop säilyttää henkilötietojasi asiakassuhteen ajan ja kaksi vuotta siitä, kun asiakassuhde on päättynyt. Mikäli asiakkuustietoihin sisältyy ostotietoja, säilytämme asiakkuuden tietoja kuluvan vuoden ja sitä seuraavan kuuden vuoden ajan. Tietoja käytetään mm. mahdollisten reklamaatioiden selvittelyyn.

Sähköisen markkinointiluvan asiakastietoja säilytetään kaksi vuotta suostumuksen peruuttamisesta tai kiellon asettamisesta.

Verkkoselailutietoa säilytetään kuusi kuukautta.

 

  1. Oikeutesi

Sinulla on oikeus saada pääsy rekisteriin tallennettuihin tietoihisi sekä oikeus saada jäljennös Tiistai Shopilla olevista henkilötiedoistasi. Lisäksi voit vaatia mahdollisen henkilötietojesi oikaisua. Siltä osin kuin Tiistai Shop käsittelee henkilötietojasi oikeutetun edun perusteella, sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaisiin syihisi vedoten.

Sinulla on oikeus pyytää sinua koskevien henkilötietojen poistamista rekisteristä. Tietosi poistetaan, jollei käsittelylle ole enää olemassa laillista perustetta. Siltä osin kuin henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseesi (esim. sähköinen suoramarkkinointi), voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksensa. Sinulla voi olla oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. Tässä tilanteessa Tiistai Shop ei pääsääntöisesti käsittele tietojasi muuten kuin säilyttämällä tiedon.

 

  1. Oikeuksien käyttäminen

Mikäli haluat toteuttaa jonkin yllä mainituista oikeuksistasi, lähetä pyyntö kirjallisesti Tiistai Shopille.  Voimme tarvittaessa pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi. Vastaamme pyyntöösi EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa). Sinulla on oikeus myös tehdä henkilötietojesi käsittelystä valitus valvontaviranomaiselle eli tietosuojavaltuutetulle.